NICE TO MEET YOU

Super leuk dat jullie interesse hebben in een trouwfilm van Blond&Blauw films. Soms denken mensen dat we met z’n tweeën zijn, but it’s just me! Claire.

Ik heb blond haar en blauwe ogen (vandaar de naam) en ik maak trouwfilms voor liefdevolle en avontuurlijke bruidsparen. Ik hou van ietwat non-traditionele bruiloften met een mooie persoonlijke touch vol liefde en feest. Het is zo mooi om een herinnering te maken voor mensen die hun mooiste dag beleven. Een herinnering die ze keer op keer terug kunnen kijken. 

Ik vind het prachtig om verhalen te vertellen met beelden en gesproken woord, maar schrijven (en dan vooral over mezelf) is niet persé mijn sterkste kant, daarom heb ik wat collega's uit de trouwbranche gevraagd om mij wat vragen te stellen. Dank hiervoor: Wianda, Judith, Esther & Robin

 

Foto's zijn gemaakt door de lieve en getalenteerde Wianda Bongen Photography

vragen van collega's

Wat is je lievelingseten?

LASAGNE... Geen twijfel over mogelijk! Behalve als ik ziek ben. Dan eet ik alleen kip kerrie met rijst. (true story). 

 

Waar mag ik je voor wakker maken 's nachts?

Ja... Lasagne.

 

Wat wilde je vroeger worden?

Volgens m'n vriendenboekje uit groep 3 wilde ik model worden, maar het was geschreven door m'n moeder dus misschien zag zij er wel iets in ;). Ik hield heel erg van tekenen en dacht dat 'binnenhuis-architect' wel wat voor me was. Tot ik erachter kwam dat je ook daar wiskunde voor nodig had. Toen heb ik die droom maar laten varen. 

 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In m'n vrije tijd besteed ik veel aandacht aan m'n vrienden en familie. Ons huis is een soort inloophuis dus er is altijd wel wat gezelligheid of rumoer om ons heen en daar houd ik wel van. Al is een avondje Netflix ook zeker wel een goed tijdverdrijf ;).

Hoe kwam je erop om trouwvideograaf te worden?

Hmm, het is niet persé dat ik van de één op andere dag had besloten om trouwvideograaf te worden, maar vanuit m'n opleiding en stage ben ik wel steeds meer in aanraking gekomen met film en editten. Vooral tijdens m'n stage heb ik heel veel geleerd over filmen en editten en dat vond ik zo fantastisch dat ik daar sowieso verder mee wilde. Uiteindelijk ben ik Blond&Blauw gestart zodat ik bij m'n toenmalige stage aan het werk kon als freelancer. Ik ben toen een keer als second shooter mee geweest  naar een bruiloft en vanaf dat moment wist ik eigenlijk meteen dat dit was wat ik wilde doen.

 

Heb je hiervoor een opleiding/cursus gedaan?

Ik heb de opleiding Media, Informatie en Communicatie afgerond op de Hogeschool van Amsterdam en daar is zeker wel de basis gelegd. Het filmen en monteren heb ik vooral geleerd op stages en door zelf veel in vrije tijd wat projectjes te bedenken.

 

Beschrijf jezelf in drie woorden.

Spontaan, gezellig en ijverig

 

Welk land wil je graag nog een keer bezoeken?

Nieuw-Zeeland staat zeker hoog op m'n lijstje, maar IJsland zou ik ook graag bezoeken. Tijdens m'n reis naar Schotland&Ierland ben ik verliefd geworden op ruige natuur... dus een land dat daar bij past, met het liefst nog een aangenaam temperatuurtje... Count me in!

 

 

Wianda-Bongen-Photography-Claire-Portret-45.jpg